Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Póló emblémázás kicsit másképp

2013-02-21

A pólót nyugodtan tekinthetjük a reklámajándékok királyának, népszerűsége és praktikussága töretlen. Különféle póló anyagot ismerünk, ennél fogva minőségük is változik, ahogyan a klasszikus T-shirt forma is számtalan változatot felvehet, ahogy a divat formálódik úgy formálódott és jelentek meg a pólók változatai.

Póló emblémázás kicsit másképp

Galléros pólón át az ujjatlan pólóig, a rövidebb vagy hosszabb ujjú póló, a vékony vagy vastagabb anyagú, a minőségi vagy kevésbé minőségi anyagokon át számtalan féle-fajta választékkal találkozhat a megrendelő. Természetesen ennek függvényében változnak az árak is, és, ami a legfontosabb az emblémázás minősége is nagyban függ a póló anyagától.

Nyílván nem kérdés, hogy a tartós és igényes emblémázáshoz a minőségi, kellően vastag anyag járul hozzá a legjobban. Ha mindez adott a póló nyomtatásának, emblémázásának a meglévő technológiák függvényében csak a képzelet szabhat határt.

S, hogy melyek ezek a technológiák? Magyarországon az egyik leginkább elterjedt és kedvelt pólónyomtatási technika a szitanyomás, amit az alábbi videón keresztül szeretnék most bemutatni.

A szitanyomás első lépése, hogy a megtervezett logót, emblémát vagy feliratot „átültetni” egy keretre feszített fényérzékeny anyaggal bevont műanyagból készült szövetre. Erre a szövetre rögzítik a videón a sík filmet, amit egy óriási fénymásolóra hasonlító eszközbe helyeznek, itt erős lámpával megvilágítva exponálják a sűrű szövésű szitára a mintát.

A gépből kivéve a keretet, majd vízzel lemosva a szitán megjelenik a rajzolat, s később ezeken a helyeken szabaddá válik a festék útja, így a minta átkerül a textilre.

A keret széleit leragasztják, hogy a nem kívánt helyeken nehogy festék kerüljön át az anyagra, majd a keretet rögzítik a szitanyomó gép azon karján, amelynek az asztalmérete megfelel az adott anyag nyomtatási méretének. Mivel egy több karos szitanyomó gépnek különféle méretű asztala van, hogy a kisebb vagy nagyobb anyagokat is lehessen emblémázni.

A keret rögzítésénél a milliméter pontosságú beállításokra oda kell figyelni, különben a nyomat elcsúszhat a pólón, például nem teljesen lesz vízszintes, vagy nem a póló közepére kerül.

A következő lépésben már csak fel kell húzni az asztalra a pólót, gyűrődésmentesen elsimítani, és indulhat az emblémázás!

A következő részben ennek a titkát is elárulom!