Gyümölcszselé

Gyümölcszselé, a karácsonyi álom

gyumolcszseleHogy milyen egy mennyei, valódi, utánozhatatlan gyümölcszselé? Az első, és legfontosabb az ízvilág. A gyümölcsök élénk ízeiben pompázó gyümölcszselének nem csak a zamata kifogástalan, hanem már az illata is. Ahogy a közelébe kerülünk meg kell csapja orrunkat az, a mással össze nem téveszthető varázslatos gyümölcs illat, amelyet megérezve azonnal tudjuk, hogy gyümölcszselével állunk szemben.

Ez az a fajta édes hadviselés, melyből csak győztesen kerülhetünk ki… A másik tulajdonság, ami a gyümölcszselét a karácsonyi ajándékok desszert-királynőjévé avanzsálja a cukorba hempergetés. A gyümölcszselé ugyanis nem tejben-vajban, hanem sűrű cukorban fürdik meg azért, hogy tipikus állagát elérje, ezzel megörvendeztetve minket.

A narancs, vérnarancs, és calamansi püré fűszerrel megbolondított gyümölcszselék egyenként cukorban lettek megforgatva azért, hogy a díszdobozba kerülve egyedi ajándékká lépjenek elő, a desszertek végtelen hosszú sorából. A 120 grammos édesség a legtökéletesebb választás akkor, ha egyszerre szeretnénk ötvözni a tradíciókat, a karácsonyi édességek varázslatát, s a személyes ajándékok egyediségét. Gyümölcszselé ugyanis százával kapható a boltok polcain, ám ilyen ízesítésben, fűszerezéssel csak nálunk találkozhat.

A variációk ritka sokszínűsége is azt hivatott erősíteni, hogy egy hagyományos, „megszokottnak” mondható édesség is lehet különleges, egyedi, sőt extra ajándék. A titok nem csak az ízvilágban, az illatban, és a megjelenésben, hanem a csomagolásban is rejlik. Egy ilyen ajándék egészen biztos, hogy édes perceket szerez a megajándékozottak számára.

Comments are closed.