szitanyomásos emblémázás

Emblémázása szitanyomással

A szitanyomás a síknyomás egyik változata, amelyet előszeretettel alkalmaznak céges ajándéktárgyak emblémázásánál. A sokszorosító grafikai eljárást eredetileg főként plakátok és transzparensek készítéséhez használták, de ma már a grafikusművészek körében is kedvelt módszernek számít. A szitanyomás elsősorban egybefüggő minták, emblémák és szövegek nyomtatására alkalmas. A művelet során egy rugóval ellátott gumiszalag segítségével nyomják át a szitán a festéket, amely kizárólag a fedetlen részein engedi át azt; így készül a minta. A nyomtatási eljárások korszerűsödésével ma már inkább csak nagy tételben való megrendelések teljesítésénél használják, hiszen így lehet igazán gazdaságos; ezt érdemes figyelembe venni a kívánt céges ajándék, illetve logózási módszer kiválasztásakor.

Milyen céges ajándéktárgyak emblémázhatók szitanyomással?

Szitanyomással papírból, fából, üvegből, fémből vagy textilből készült céges ajándékok emblémázhatók vagy feliratozhatók. Ezzel az eljárással felkerülhet a cég logója például pólókra, baseballsapkákra, vagy golyóstollakra is.

Mi az előnye a szitanyomásnak?

A módszer egyik előnye, hogy kiváló minőségű, kontrasztos képeket hozhatunk létre a segítségével. Ha körültekintően visszük fel a festéket a felületre, a szitanyomott ajándéktárgyak, pólók, bögrék bátran moshatók; a logó nem kopik le. Szintén előny, hogy nagytételben való rendelés esetén kedvező árral számolhatunk; valamint, hogy olyan színeket is nyomtathatunk vele – például aranyat vagy ezüstöt –, amelyeket több más eljárással nem.

Comments are closed.