karácsonyi ajándék

Cipőt a cipőboltból, avagy milyen karácsonyi ajándék passzol a vásárlóközönségéhez?

Az optimális karácsonyi ajándék kitalálása nem egyszerű feladat, s pláne nem olyasvalami, ami némi általánosítás után gyorsan letudható. Pontosabban így is eljárhat, de akkor a kitörő erejű siker megjelenésével nem ildomos számolnia. Az emberek ugyanis kifejezetten tartózkodóak, ha olyan meglepetéssel találják szemben magukat, ami nem ragadtatja el őket, sőt ami a megszokottság miatt gyakorlatilag elvész a reklámajándék tengerben. Márpedig utóbbi esetben képtelenség, hogy a kiszemelt tárgy elérje a kitűzött feladatát. Ahhoz, hogy ráakadjon az ideális ötletre muszáj ismernie a célközönség tagjait, legalább egy bizonyos szintig. Ha az alapok megvannak, akkor könnyebben gondolkodhat a továbbiakon. Kétségtelenül kellenek elképzelések, amik első látásra megfelelőek, tovább variálhatóak, azaz csiszolhatóak. A folyamat nagyjából megkerülhetetlen, ritka az a szituáció, amikor elsőre beugrik a tökéletes alternatíva.

Milyen karácsonyi ajándék passzol a vásárlóközönségéhez?

Ismerje meg a közönségét, ez az elsődleges jó tanács, amit érdemes megfogadnia. Másként nem kerülhet közel a tűzhöz, azaz nem láthat rá arra, hogy ők mi az, amire vágynak. Például ha cégéhez illenek az írószerszámok, akkor bátran élhet az egyszerűségükkel és könnyed emblémázhatóságukkal. Ám ha épp ellenkező következtetésre jutott, s valami egészen más felé húzzák a gondolatai, akkor a legjobb, amit tehet, ha elengedi a kőbe vésettnek vélt ötleteket.

Mindig az a járhatóbb út, ami mások által kitaposott, viszont azok az ösvények visznek egyedül ismeretlen, csodaszép tájakra, tisztásokra, melyeket kevesen koptatnak. Játszhat biztonsági játékot, ám ezzel a megúszási stratégiával összességében kizárólag rosszul járhat. A merészség kiváló fűszer, ahogy a bátorság is, amennyiben ezeket a jellemzőket az adott szituáció megkívánja. Ez az, amit csak ön dönthet el, mivel az ismeretei, információi tulajdonában léphet egyről a kettőre. Ha pedig végképp úgy érzi, hogy abszolút nincsen sejtelme sem melyik úton induljon el, akkor határozhat a megszokott alternatívák mellett, nem megszokott köntösben, vagyis az írószerszámokat, bögréket vagy éppen díszgömböket olyan arculattal ajándékozhatja meg, melyben teret nyerhet a logója, emblémája, s mellette az egyediség is érvényesülhet.

Comments are closed.