gravírozás

Gravírozás – az emblémázás titkai

A gravírozás különleges, egyedi reklámajándékok készítésére alkalmas leginkább, mivel gravírral bármit fel tudunk vinni az adott felületre. Gravírozhatunk fára, üvegre, fémre, műanyagra abban az esetben, ha a felület egyenes. A gravírozás lehet szöveg (szlogen, dátum, monogram) vagy valamilyen ábra, például céglogó.

Jól gondolod kedves olvasó, ahhoz, hogy minőségi reklámajándékot adjunk át megrendelőinknek, ismernünk kell az emblémázás csínját-bínját. És bizony nyugodtan kijelenthetem, az emblémázásnak is meg vannak a maga fortélyai, amit már-már titoknak is nevezhetnénk.

Ez főképp abban az esetben jöhet jól, ha egy egészen különleges és szokatlan munkát kérnek tőlünk, mint legutóbb, a pantone szín szerinti gravírozás, ami gyakorlatilag és elméletileg is lehetetlen 🙂

S, ha már gravírozásnál tartunk, akkor tisztázzuk, mit is rejt ez az izgalmas emblémázási technika.

Be kell vallanom, nekem a gravírozott dolgok a szívem csücskei, de bizonyára mindenki elegánsnak, különlegesnek, minőséginek tekint egy gravírozott ajándékot.  Kellemes a szemnek, esztétikus megjelenést ad a tárgynak, kell ennél több?

A gravírozást egy számítógép által irányított, nagysebességű lézersugár végzi, amivel lehetőség nyílik telített ábrák kialakítására is, a lézersugár nyomán kialakul a kívánt szöveg vagy logó. A lézersugár a megmunkálandó felületen végig haladva elpárologtatja az anyag legfelső rétegét, s láthatóvá válik az alsó réteg, aminek a színe adja meg a gravírozott felirat vagy céglogó színét. Épp ezért, ha fára gravírozunk, attól függően milyen fa fajtára kerül a logó vagy felírat különböző, ám mindig sötétebb árnyalatú lesz az elkészült munka. Az így felvitt kép, logó vagy akár szöveg rendkívül precíz és nagy felbontású.

Gravírozással az olyan egyszerű ajándékokat is képesek vagyunk időtállóvá, elegánssá tenni, mint egy öngyújtó vagy egy egyszerű fém golyóstoll, ám az olyan egyedi reklámajándékokat, mint egy üvegtárgy, vagy egy italtartó doboz kiemel a sok hasonszőrű ajándékok közül!

Comments are closed.