Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Mi a különbség az ügyfeleknek és az alkalmazottaknak szánt céges ajándék között?

2014-11-05

Az ügyfelek és az alkalmazottak karácsony előtti megajándékozásának hasonló célja van: ezzel gondoskodhatunk arról, hogy az ünnepek alatt jó szívvel gondoljanak cégünkre, és az új évben is hűségesek maradjanak. Azonban a két ajándék között mégis vannak különbségek. A kollégák munkáját megköszönve átnyújtott meglepetések célja nem a reklám; ezek általában személyesebbek, praktikusabbak és hasznosabbak. Nem szabad lebecsülnünk a céges ajándékok erejét, és erre hivatkozva nem meglepni valamivel azokat, akik biztosították cégünk bevételét az elmúlt évben. Ha jól használjuk őket, betöltik céljukat: erősítik a márkát, cégünk jó hírét, és emlékeztetik rá az ügyfeleket és a kollégákat, hogy fontosak a számunkra.

Mi a különbség az ügyfeleknek és az alkalmazottaknak szánt céges ajándék között?

Az ügyfeleknek szánt céges ajándékok

Érdemes egy kicsivel több kreativitást vinnünk az ajándékozásba, mint egyébként: például, a noteszek, az esernyők és a bögrék jó és hatékony reklámajándékok, ám inkább hagyjuk meg őket más alkalmakra; a karácsonyi ajándék legyen különlegesebb. A kiemelt ügyfelek kapjanak egy elegánsabb és drágább ajándékot, például egy boros vagy bornyitókészletet vagy hangszórót – természetesen ezeket is logózhatjuk, ahogyan manapság már szinte bármit. A többi vásárló kaphat valami sokkal olcsóbbat – akár egy kisebb értékű meglepetéssel is kifejezhetjük a hálánkat, és ezt is könnyedén személyessé tehetjük. Például egy személyre szabott karácsonyi képeslap is hatásos – ha azon szerepel a címzett neve és a sajátunk is. Tovább erősíthetjük az ajándék hatását, ha a lapra egy kifejezetten nekik szánt kuponkódot is nyomtatunk.

Meglepetések a kollégáknak

Az alkalmazottaknak szánt ajándékok legyenek ugyanolyan személyesek és különlegesek, mint a kiemelt ügyfeleknek adott tárgyak. Mindenképp praktikus és hasznos meglepetéseket válasszunk. A legjobb számokat produkáló alkalmazottak kaphatnak egy drágább ajándéktárgyat, de a többiekről se feledkezzünk meg. Nekik adhatunk például valami olyasmit, amivel megkönnyítjük számukra a karácsonyi készülődést: például egy asztali vagy karácsonyfadíszt, illetve egy az ünnepi menü elkészítéséhez szükséges konyhai eszközt.