Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Ajándék üzleti partnernek: mire figyeljünk a választáskor?

2018-10-25

Az év végéhez közeledve egyre többen érdeklődnek az üzleti partnerek számára ideális ajándékok iránt. Míg reklámajándékként az egyszerű tollak vagy bögrék is remek választásnak bizonyulnak, addig az ajándék üzleti partnernek egészen más követelményeket támaszt. Nagyon fontos a minőségre való odafigyelés, de az sem mindegy, milyen kapcsolatban vagyunk az ügyféllel.

Ajándék üzleti partnernek: mire figyeljünk a választáskor?

Ajándék üzleti partnernek: fókuszban a prémium minőség

Az üzleti partnerek megajándékozása kimerülhet egyetlen karácsonyi képeslapban, és ez főként akkor praktikus, ha sok ügyfélnek szeretnénk megköszönni az együttműködést, és persze ezzel megalapozva a további sikeres üzleti viszonyt. Más a helyzet azonban akkor, ha tényleges ajándékkal is kedveskedni szeretnénk. A választott ajándék üzleti partnernek sokat elárul arról, hogy mennyire adunk arra, mi kerül ki a kezünkből, és akár a cég által nyújtottak színvonaláról is bizonyítványt adhatunk ki ilyen módon. Javasolt tehát a prémium kategóriás darabokra helyezni a hangsúlyt, de mégsem olyan összegben, hogy az kényelmetlen legyen a másik számára.

Ajándék üzleti partnernek: figyeljünk az embléma méretére!

Senki nem szeret élő reklámtáblaként járni-kelni, így ma már a reklámajándékok készítésekor is érdemes diszkréten elhelyezni az emblémát, feliratot azok felszínén. Nincs ez másként akkor sem, ha az ajándék üzleti partnernek készül. Egy minőségi tollkészlet a megfelelő dobozban, diszkrét felirattal ellátva ideális választás lehet. A laptoptáska, vagy például nők részére egy kiváló minőségű wellness készlet is beválthatja a hozzá fűzött reményeket. Törekedjünk a prémium kategóriára, de ne megfizethetetlen összegben!

Az üzleti ajándék áfája levonható-e?

Az üzleti ajándékozással kapcsolatban gyakran előfordul, hogy annak áfavonzatáról érdeklődnek a cégek. Amennyiben sportutalvány vagy kulturális rendezvényre való belépőjegy képezi az ajándék tárgyát, az áfamentesen adható. A reklámajándékok esetében érdemes az adott helyzetre vonatkozóan szakember segítségét kérni arról, hogy az üzleti ajándék áfája levonható-e, vagy milyen lehetőségek vannak a kedvezményes adózással járó ajándékokkal összefüggésben.

A cégek közötti együttműködés javítása érdekében ne feledkezzünk meg az ünnepek környékén az apró, vagy annál kicsit nagyobb meglepetésekről! Az üzleti viszony garantáltan meghálálja majd azt a jövőben.