Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Ultravékony pendrive-ok

2011-09-27

Megszokhatjuk lassan, hogy mindenből igyekszünk a legvékonyabb, ezáltal a legpraktikusabb eszközöket használni. Ultravékony telefon, iPad, notebook, televízió…és még a sort folytathatnánk egészen a pendriveokig.

Ultravékony pendrive-ok

Ezek a vékony eszközök használhatóságukban ugyanolyan teljes értékűek, mint a megszokott méretekkel rendelkező társaik.

Vajon tudjuk-e, mióta is létezik, ki találta fel ezt a már önmagában is érdekes „kütyünket” a pendrive-ot?

USB flash memória, kifejlesztésének elsőségét több cég is magáénak vallja. A tény, hogy a 2000. év elején jelent meg, majd az év végén kezdték árusítani. Az izraeli M-System cég 1999 végén regisztrált egy honlapot, amellyel a parányi pendrive megoldásokat reklámozták.

A termék 2001-ben IDEA díjat nyert. 2000. decemberétől az IBM kezdte el a termék forgalmazását.

Felépítését tekintve a pendrive egy parányi nyomtatott áramkör, a ráépített fém csatlakozóval, ami önállóan nem képes adatcserére, mindenképp szükséges hozzá egy személyi számítógép, vagy egy olyan eszköz, ami rendelkezik USB csatlakozóval.

Adattároló kapacitása 8MB-tól 256 GB-ig terjed.

Ezt a nyomtatott áramkört általában műanyag tokban helyezik el. S számunkra ez a tok, - ami műanyagon kívül lehet akár fém, vagy fémhatású műanyag - a legfontosabb.

Hogy, miért?

Mert így a pendrive két funkciót láthat el egyszerre: önmaga adathordozó, a külső burok, tok pedig reklámhordozó felület lehet. Nem csak emblémázva, hanem formai kialakítása által is. Ez a hagyományostól, egészen az extrém külalakig terjedhet.

Szakmai szemmel nézve a kétfunkciós ajándék, egyike a leghasznosabb reklámozási megoldásoknak! Ki ne szeretne kapni ingyen egyet a méltán népszerű „kütyüből”? Mindenki!

S ráadásul a slim, (vékony) kivitelezésnek köszönhetően népszerűsége még sokáig töretlen marad.

A pendrive az egyike a legkönnyebben emblémázható reklámtermékeknek, különböző technikákkal vihetünk fel rá céges logót, szlogent. Ám a 2 GB-os vékony pendriveok különlegessége épp abban rejlik, hogy mindezek fotóminőségben vihetők fel rá, akár egyedi kívánság szerint is.

Mi, az 1001reklámajándéknál igény szerint több emblémázási módszert is tudok vállalni.

Fontos megjegyezni, hogy az ultravékony pendrive, mivel zenei fájlok feltöltésére, illetve hordozására is alkalmas, a vételár mellett szükség van a jogdíjcímke megfizetésére is. Ez ebben az esetben is elkerülhetetlen!

Néhány szó a jogdíjcímkéről, hogy megértsük miért is fontos. Mint régóta ismeretes, minden üres hang- és képhordozóra, a magáncélú másolásokra való tekintettel, meghatározott összegű szerzői jogdíjat kell fizetni. Ennek igazolása az adathordozón megjelenő hologramos címke. Ezt a jogdíjat az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület határozza meg. 2009. márciusától pedig ezt a szerzői jogdíjat a jogalkotó a pendriveokra is kiterjesztette.