Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Tekintsünk vissza! Az üzleti ajándékozás legfontosabb szabályai

2017-11-21

Karácsonyi tematikájú cikksorozatunkban megpróbáltunk segítséget nyújtani Önöknek a céges ajándékozás praktikáiról. Záró bejegyzésünkben engedjék meg, hogy még egyszer összegezzük, milyen fontos építőelemei is vannak egy sikeres üzleti ajándék kitalálásának.

Tekintsünk vissza! Az üzleti ajándékozás legfontosabb szabályai

Legyünk praktikusak

Mikor ajándékötleteket kezdünk el kutatni, tartsuk szem előtt, ki is pontosan a megajándékozott, és képzeljük magunkat bátran a másik szerepébe. Ezáltal megtalálhatjuk azokat az ötleteket, amelyeket praktikusan tudnak felhasználni akár a hétköznapokban, akár otthon. Amennyire lehet, maradjunk a személyesebb üzenetű ajándékoknál, és ne kötelező feladatnak fogjuk fel az ajándékozást, mert adni jó.

Rendeljünk időben

A jó ajándék titka az igényesség, és a megfelelő szakértelem. Ezért ne hagyjuk az utolsó pillanatra az ajándékok megtervezését, mivel úgy nagyon kevés idő marad a gyártásra. Egy jó minőségű ajándék legyártása és szállítása heteket is igénybe vehet, így saját elképzeléseink pontos megvalósítása érdekében álljunk neki a folyamatnak akár még ma.

Fő a megjelenés

Mint arra már kitértünk korábban, egy jól elhelyezett logó fél siker. Igyekezzünk az ajándék tervezésekor a lehető legdiszkrétebb, legelegánsabb megoldásokat megalkotni. Így elkerülhető a reklám érzet, és egy ízléses ajándékot adunk át ügyfeleinknek.

Legyünk különlegesek- legyünk ínyencek

Rengeteg céges ajándék kerül kiosztásra az ünnepek közeledtével, mindenképp meg kell próbálni kiemelkedni közülük egy-egy emlékezetesebb gesztussal. Lopózzunk be ügyfeleink személyes pillanataiba egy kellemes teával vagy kávéval, esetleg kedveskedjünk egyedülálló csokoládéválogatásokkal nekik.

Maradjunk etikusak

Mindig tartsuk szemünk előtt a másik cég kultúráját, igyekezzünk kideríteni, hogy vannak-e korlátozások, vagy esetleges illemszabályok, melyeket fontos betartanunk, hogy ne legyenek senkinek kellemetlen pillanatai az ajándékozások alatt.

Reméljük, cikksorozatunk segített Önöknek a tökéletes céges ajándék kiválasztásában. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy kérdései vannak, keressenek minket bizalommal!