Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Tamponnyomás a gyakorlatban – több színnel

2013-02-23

Megállapítottuk, hogy a tamponnyomás népszerűsége azért is rendkívül időtálló, mert minden olyan felületet lehet vele emblémázni, ami nem oldható meg sík felületű technikával. Ilyenek a domború, homorú, gömbölyű, vagy egyenetlen felülettel rendelkező tárgyak.

Tamponnyomás a gyakorlatban – több színnel

Ezért például a tollak, kulcstartók emblémázása is tamponnyomással történik, és minden olyan tárgyra felvihető tamponnyomással embléma, ami nehezen elérhető helyen vagy magasabban van. Mivel a tamponnyomó gépeket magasság kiegyenlítő szerkezettel is elláthatók.

Tamponnyomás segítségével azt is meg tudjuk oldani, hogy egyszerre több különböző lenyomatot vigyünk fel azonos tárgyra, ezeket akár több különböző színben. Mindehhez olyan tamponnyomógépre van szükség, mint amit a videóban is láthatunk. A különböző tamponok a megfelelő festékbe mártva hordják fel egymás után a lenyomatokat az emblémázandó felületre.

Ahhoz, hogy a lenyomatok tökéletesen illeszkedjenek, fontos, hogy az emblémázandó tárgy milliméterre pontosan legyen beállítva a tamponnyomógép asztalon, így a sorban „pecsételő” tamponok lenyomata a megfelelő helyre kerül.

Ennek megfelelően minden lenyomatnak külön klisét készítenek, s ezeket a kliséket a megfelelő színnel töltik fel, és kezdődhet a munka.

A tamponnyomógép automatizált mechanizmusának köszönhetően mindez korszerű és gyors emblémázási módszernek tekinthető, akár kisebb vagy nagyobb példányszámú termékek nyomtatására is alkalmas. A jelenlegi technológia folyamatos fejlődésben van, és várhatóan az egyre tisztább lenyomatok, és a színek hű visszaadásában fog realizálódni.

Megfelelő méretű, automatizált tamponnyomó géppel – nyomtatási feladattól függően – már akár az óránkénti több százezres mennyiség is elérhető, emellett manapság már minden háztartásban találkozhatunk tamponnyomott tárgyakkal.