Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Színek kavalkádja

2010-07-01

A grafikusok az emblémát alapvetően fehér papíron rajzolják. Vagy legalábbis fehér háttéren készítik el a számítógépen, ha ott készül. Ez viszonylag triviális tény, de érdemes végiggondolni ennek a következményeit.

Színek kavalkádja

A fehér alapon elkészített embléma színei abban a környezetben mutatnak jól. Oda valók. Ha más környezetbe kerülnek a színek furcsa dolgokra képesek. Például egy alapvetően piros színű logó egy piros tollon nem fog jól mutatni, ezt könnyű elfogadni. De egy fekete alapon is érdekesen mutat. Vagyis amikor kiválasztjuk a reklámajándék színét, mindig végig kell gondolnunk, milyen színű emblémát, szöveget fogunk rá nyomtatni.

De visszatérve a fehér alapra: ha egy színes reklámtárgyra emblémázunk, a tárgy alapszíne sok esetben átüthet. Vagyis megváltoztathatja magának az emblémának is a színét. Ha például egy sárga tollra világoskék színnel nyomunk valamit, akkor a végeredmény zöldes szín lesz. Ilyenkor egy megoldás van: fehér alapot nyomunk a logó alá, vagyis egy fehér (vagy adott esetben más, pl. fekete) foltot nyomunk oda, ahol az embléma lesz, és majd erre fog jönni a valódi szín. Így nem fog megváltozni az, és megkapjuk a kért színű reklámajándékot is. Ez a folt persze utólag már nem látszik: pont akkora, olyan formájú, mint maga az embléma. Vagyis a végeredmény az lesz, amit akarunk: a színes alapon a rendes színeinkkel látszik a logó.

Persze egy ilyen flekk plusz költségekkel is jár, hiszen egyel nő a megnyomások száma: ez egy plusz szín. Ezzel azért számolnunk kell!