Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Rugalmatlanságból jeles

2011-06-02

Lassan már a csapból is a még mindig teljes erővel tomboló válság folyik. Ismerjük és tudomásul vesszük a tényt, ellene sokat sajnos nem tehetünk, amit mégis, hogy mindenki minden munkát igyekszik megbecsülni.

Rugalmatlanságból jeles

Aki pedig kereskedelemben ügyfelekkel foglalkozik, partneri kapcsolatokat épít, árut rendel, majd viszont elad, igyekszik oda-vissza jó kapcsolatot ápolni. Így a közös munka is gördülékenyebb lesz, no, meg mindenkinek érdeke egy kellemes légkörű partneri kapcsolat, ahol nem úgy kell árut rendelni a nagykereskedésből, hogy „Jó napot kívánok, xy vagyok az ilyen és olyan kft-től”, hanem „szia, Józsi vagyok és rendelnék, ennyi meg annyi…”.

Tudjuk, hogy egymásra vagyunk utalva, s ezért alapesetben a nagykereskedés szinte azonnal reagál a rendelésekre. Nálunk is így történik, ha ma délután megrendelünk bizonyos darabszámú terméket, azt másnap reggel már általában át is vehetjük.

Erre mondják, hogy túl szép, hogy igaz legyen, vagy mondhatjuk, hogy épp a kivétel erősíti a szabályt - hogy túl sok képzavarral már ne éljek - mert póló nagykereskedésünk teljesen más üzletpolitikát folytat. S ettől, mint a bibliai igazságoktól, egy jottányit sem hajlandó eltérni.

Nincs olyan, hogy délután rendelünk X darab terméket és azt másnap reggel már át is vehetjük. A szabály: csak 24 óra múlva vehető át a megrendelt áru. Amikor nagy néha 24 óránál hamarabb sikerült az árut kicsikarni, s ezt egy egyszerű köszönömmel nyugtáztuk, a beszélgetés végét azzal zárták, hogy a kapcsolattartónak nem feladata a segítség.

Ennél fogva náluk nincs olyan, hogy „úristen elfelejtettem valamit, szeretném korrigálni”, vagy határidő előtti figyelmeztetés, ez nagyon jól jönne a lejárt számla esetében. Volt már ilyen sajnos.

Ennek az ellenkezőjét érezné a viszonteladó korrekt nagykereskedelmi hozzáállásnak, de nem, ők csak annyit közölnek, ez ennyi, s ha nem tetszik, fel is út, le is út.

Így a viszonteladó részéről marad a fanyalgós hozzáállás, a „rájuk vagyunk utalva, mert ők olcsóbbak” kényszere, s közben próbálja nem szívatásként felfogni ezt a mérhetetlen rugalmatlanságot, amit a piaci előny miatt megtehet.