Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Póló emblémázás kicsit másképp – folytatás

2013-02-04

Az előző részben láthattuk, hogyan készítik elő a pólót emblémázásra, felkerült a szitanyomó gép megfelelő asztalára, a keretet pontosan a póló méreteihez igazították, hogy a nyomat milliméter pontosan a tervezett helyre kerüljön.

Póló emblémázás kicsit másképp – folytatás

Nézzük, miképp kerül a csizma az asztalra, avagy hogyan kerül az embléma a pólóra!

A szitára festék kerül, amit a gumiból készült lehúzókéssel vagy raklival egy határozott mozdulattal végig húzunk a szitán. Fontos, hogy a raklit ne ferdén tartsuk, hanem a keret alsó részével párhuzamosan, így a festék egyenletesen kenődik széjjel, és a szitára „világított” emblémán, logón keresztül a festék átnyomódik a póló anyagára. Ezt a lehúzó mozdulatot érdemes kétszer is megismételni, hogy a festék megfelelő vastagságon terüljön el. A fekete pólóra először egy fehér alapszín kerül.

Miután ez megtörtént, a nyomósablont fel lehet emelni, és a póló egy speciális szárítógép alá kerül, hogy a nyomat teljesen megszáradjon, ehhez néhány másodperc elegendő, s láthatjuk, hogy az embléma tökéletesen száraz.

Új keretek kerülnek a szitanyomógép különböző karjaiba, mivel több színnel lesz emblémázva a póló. A nyomósablonok csupán az embléma bizonyos elemeihez illeszkednek 1-2 milliméter tervezett csúsztatással. Ezt szintén maximális pontossággal kell beállítani ahhoz, hogy a színek lefedjék a fehér alapszínt. A fekete színű textil esetében nincs szükség a színenkénti szárításra, így egyik keretet a másik után forgatva a póló fölé a lehúzókésekkel egymás után fel lehet vinni a színeket. És kész is a póló emblémázása, utolsó mozzanatként megtörténik a hőrögzítés, hogy kialakuljon a tartós nyomat.

A következő, narancssárga póló emblémázása hasonlóképpen történik, mint a fekete pólóé, először felvitelre kerül a fehér alapszín, majd ezután sorban a különböző színek. Ám, ha megfigyeljük mindegyik szín felvitele után a követező lépésünk a szárítás, minderre azért van szükség, hogy a világos textilen a lehető legjobb legyen a színélénkség és a fedettség. Mivel a fekete amúgy is kiemeli az élénk színeket, így az előző esetben elhanyagolható volt a köztes szárítás.

A narancssárga póló emblémázásának utolsó fázisa szintén a hőrögzítés, ekkor nemcsak a tartós nyomat alakul ki a pólón, de a felgyűlt vízgőz is távozik a nyomatból.