Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Ne feledkezzünk meg a Mikulásról!

2015-11-28

Hazánkban külön van Mikulás napja (december 6.), de az angolszász kultúrában nem várják a pocakos Szent Miklóst, viszont karácsonykor (nem szenteste, hanem december 25-e reggelén) a Santa Klaus részére kikészített zoknikban kell a gyerekeknek megkeresni az ajándékokat. Ennek a kis „elcsúszásnak” köszönhetően a nemzetközi reklámajándék-katalógusokban többféle eszközt találhatunk az év végi ünnepek fényének emeléséhez, de nyugodtan forduljunk hozzájuk hazai kultúrkörben termett mikulásos igényeinkkel is.

Ne feledkezzünk meg a Mikulásról!

Annak ellenére, hogy a mai anyukák és apukák gyermekkorában a zörgős celofán-tasakban összeállított mikulás-csomag volt a jellemző, napjainkra egyre inkább terjed a különféle textilekből vart „egyszemélyes” mikulás-zsák. A karácsonyi katalógusban találhatunk ilyen zsákból kisebbeket (csak cukornak-csokinak valót), nagyobbakat (amelybe már apróbb ajándékok is elférnek), és extra nagyokat, amelyek kifejezetten bőkezű Mikulást váró gyerekek számára készültek. A textil zsákocskák anyaga lehet puha filc vagy nemez, vékony vászon, és mindezek együtt. Nagyobbacska gyermekeknek vagy kifejezetten jó magaviseletű felnőtteknek választhatunk olyan zsákot is, amelynek díszítése nem a rajzfilmek világából való, hanem egyszínű alapon csillagos, és kissé komolyabb hangulatú.

Aki vonzódik az angolszász kultúrához, mikulás-zsák helyett választhat zokni vagy kiscsizma formájú textil-tasakokból is, sőt az 1001 reklámajándék karácsonyi katalógusában hóemberfej formájú ajándékzsák is lapul. Újszerű csomagolási módot vezetnek be a 3D-s díszekkel feldobott jó minőségű, poliészter-tasakok, amelyek között mikulásos, rénszarvasos és hóemberes díszítésűt választhatunk.

Az ajándék papírtasakok speciálisan mikulás-ünnepre kialakított típusai a füllel rendelkező mikulás-díszítésű karácsonyi dobozok. Ezeket tulajdonképpen kartondobozok, ráapplikált 3D-s kötött dekorációkkal, amely Mikulás fejet, vagy egész Mikulás testet formáznak.

Természetesen a Mikulás-ünnephez hozzá tartozik a Mikulás sapka és szakáll is, ezért ezt is megtalálhatjuk a katalógusban. Szintén a nyugati ünnepi szokások beszivárgásaként könyvelhetjük el, hogy ilyen bojtos fejfedőből nem csak pirosat, hanem kéket, zöldet, feketét és narancssárgát is kaphatunk.