Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Milyen a tökéletes céges ajándék ötlet?

2019-07-20

Az elmúlt években egyre több cég döntött úgy, hogy meglepi vásárlóit, ügyfeleit vagy dolgozóit valamilyen saját logóval ellátott ajándékkal. A céges promóciós meglepetések mindig valamilyen üzenetet közvetítenek. Az üzleti partnerek számára adott ajándékok például nagyszerű lehetőséget nyújtanak az együttműködés megköszönésére. A céges ajándékok iránt megnövekedett kereslet jelzi, mennyire hatékony nem verbális kommunikációs eszköz tud lenni egy ilyen igazán apró figyelmesség. Ez a kedves gesztus, ugyanakkor képes a kapcsolatokat megerősíteni, illetve akár új partneri viszonyokat is kialakíthat. A gyors ütemben bővülő kínálat miatt viszont a cégek nem egyszer ütköznek akadályokba. Sok vállalat az egyediség és kreativitás elkötelezett híve és nem szeretnének tömegterméket ajándékozni ügyfeleiknek. A piac ennek mentén változik és mostanság egyre több kiváló ötlet születik. A céges ajándék ötlet olyan marketing terület, amely igényli a folyamatos újításokat. Ezzel pedig nem csak a vállalatok, de a megajándékozottak is jól járnak.

Milyen a tökéletes céges ajándék ötlet?

Funkcionálisan új céges ajándék ötlet

Már jó néhány évtizede határozza meg az életünket a hihetetlen ütemben fejlődő számítástechnika. Ez természetesen kihat a promóciós ajándékok piacára is. Az irodai kellékek helyét szépen lassan átvették a különböző elektronikaik eszközök. A számítástechnika világában ki ne örülne egy reklám fülhallgatónak, egy pendrivenak, vagy akár egy hiánypótló USB Power Banknek? Ez a változás azt is magával hozta, hogy egymással versenyeznek a cégek, melyik tud értékesebb ajándékokat osztogatni. A kártyanaptáraktól és golyóstollaktól eljutottunk tehát a drága tabletekig és egyéb kiegészítőkig.

A rendezvények bűvöletében

Az elmúlt időszakra visszanézve, érdekes tendenciákat figyelhetünk meg. Az eddig visszahúzódottabb politikát folytató cégek is kiléptek egyfajta közösségi térre. Nem csak teszik a dolgukat, hanem erőszeretettel beszélnek is arról, hogy mivel foglalkoznak. Rendezvényeket, konferenciákat szerveznek az érdeklődők és üzleti partnereik számára. Számos céges ajándék ötlet is ennek függvényét követi. Egy ilyen eseményen az ajándékok széles skálájával találkozhatunk. A hagyományos, inkább alacsony költségvetésű kulcstartók mellett az egészen magas minőségű termékek is megjelentek már. Azt nyilván az adott cég és a konferencia imázsa határozza meg, milyen értékkategóriás ajándékok között választhatnak a meghívott vendégek.