Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Lufi, lufi hátán, avagy akcióóó!

2012-06-22

Lássuk, csak mit tud a lufi, polgári nevén léggömb. A lufinak elég csak szépen kikerekednie máris mosolyt csal az arcokra. A feltétel nélküli szabadság, a légies báj és kellem, a jókedv és minden olyan különleges érzések birodalmát kelti fel bennünk, amiről eddig csak álmodtunk.

Lufi, lufi hátán, avagy akcióóó!

Gondolta volna?

A szülők szíve engedékenyebb lesz, a gyermekek lelke sokkal szebbé válik, ha egy aranyszínű, vagy éppen égkék lufi tör a magasba. Reklámszakemberként merem állítani, ezek kész tények. Ha egy rendezvényen a lufik megjelennek, ott nem maradhat el a móka és a kacagás. A lufi a jókedv megtestesítője is egyben, épp ezért lehet az olyan nyári rendezvények, koncertek, partyk kelléke, ahol fontos a jó közérzet, hogy a vendégek vagy meghívottak kellemes légkörben felszabaduljanak.

Tudta, honnan származik?

A lufi története szorosan összefügg a légballon történetével, ami, mint tudjuk az első légi közlekedésre szánt eszköze volt az emberiségnek.

Az óriási lépést, a forró levegő felhajtó erejének megfigyelése indította el. Két francia testvér, a Mongolfier testvérek papírmalmuk üzemeltetése során figyeltek fel arra, hogy a forró levegő megemeli a papírzsákokat. És akkor jött a nagy ötlet, hogy akár utazásra is használható repülő eszközöket lehetne ezzel magasba emelni.

Az 1700-as évek közepén már megkezdődtek a kísérletek a légballonokkal, és ebben szervesen részt vettek a Mongolfier testvérek is saját gyártású légballonjaikkal.

Ez volt a kezdet és tudjuk hova fejlődtek a hosszas kísérletek és sikerek.

A modern lufi 19. századi alapokon nyugszik és a légballon építések eredményei szülték. Manapság a lufik levegőnél kisebb sűrűségű anyaggal vannak feltöltve, míg régebben légi utazási célt szolgáltak, ma már a légballonok kicsinyített másai, a szórakoztató és a dekorációs ipar fontos kelléke.

Esküvő, koncert, rendezvény, fesztivál, party, bál, születésnap, céges rendezvény fénypontja lehet, kiváló előnye, hogy logózható, emblémázható az egész felületük, így reklámhordozónak is megállja a helyét.

Most elképesztő akcióval kisebb és nagyobb cégek is előnyösen vethetik be a lufikat!