Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Kínos céges ajándék a Microsofttól

2014-08-18

Minden alkalmazott díjazza, ha felettese munkáját elismerve vagy valamilyen alkalomra egy ötletes és hasznos céges ajándékkal lepi meg. A Microsoft dolgozói most okostelefont kapnak – eddig még semmi probléma nincs ezzel a hírrel, hiszen ki ne örülne egy hasonló kütyünek, ráadásul a saját főnökétől.

Kínos céges ajándék a Microsofttól

4700 munkással próbál így megegyezni a Microsoft

A világ legnagyobb szoftvervállalata azonban ezzel próbálja felmondásra ösztönözni kínai munkásait – ráadásul épp azokat az alkalmazottakat, akik az ajándékba kapott mobilokat összeszerelték… A Microsoft a Nokia mobilgyártó részlegének és összeszerelő üzemének megvásárlása után július közepén jelentette be, hogy munkaerejének körülbelül 15 százalékától, azaz mintegy 4700 dolgozótól szeretne megválni – ez főként a Nokia alkalmazottaira vonatkozik.

Fájdalomdíjként ajánlotta fel a cég az okostelefont

A leépítés híréről értesülve az alkalmazottak élénk tiltakozásba kezdtek, ezért találta ki a cég, hogy ajándék telefont ad fájdalomdíjként: egy ingyen Lumia 630 okostelefont ajánlottak fel mindazoknak, akik hajlandók békésen távozni. A Microsoft e-mailben értesítette az érintett dolgozókat az ajánlatról: naponta legfeljebb 300 ember jelentkezhet a nem mindennapi – ám egyben utolsó – céges ajándékért, hiszen a Lumiák száma véges.

Az ajándék értéke a dolgozók félhavi fizetésének felel meg

Az ajándék telefon 800 jüant ér, ami a munkások havi fizetésének körülbelül felét teszi ki. Bár a legtöbb magyar munkavállalóra nem jellemző, hogy rendszeresen hasonlóan értékes céges ajándékot kapna a munkahelyén, ilyen áron valószínűleg nem is sokan vágynának rá. Feltehetően a kínai munkások is jobban örültek volna valami ötletes apróságnak – és egy meghosszabbított munkaszerződésnek.