Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Karácsonyi reklámsütemények: a beigli

2011-11-28

Karácsonyi reklámsütemények? Igen! Ilyen is létezik. A mai reklámszakma sok mindenre kiterjed, sok mindennel adhatunk át üzenetet, ha mind az üzenethordozó, mind az üzenet megfelelően van kommunikálva.

Karácsonyi reklámsütemények: a beigli

Tudjuk, hogy minden ünnepünkön nagy jelentőséggel bírnak az ételek, az italok. Nincs ez másképp karácsonykor sem.

A karácsonyi tésztasütés hagyománya nagyon messzire nyúlik vissza. A téli napfordulóra már a germánok is mézes süteménnyel készültek. A középkori apácák, és szerzetesek adventra fűszeres mézeskalácsot sütöttek, ebből pedig a szegényeknek is bőven jutott. Épp ezért juthat a karácsony szó hallatán az embernek az eszébe a szeretet, a család, és az ajándékozás mellett az evés és az ivás is. Meglehet mindez pogány szokásra vall, ám mégis elkerülhetetlenül szerves része lett az ünnepnek a finom ételek, és italok sokasága.

A karácsonyi ételek között pedig jelentőségteljes a sütemények szerepe, s a klasszikus karácsonyi sütemény pedig, ami nélkül nincs karácsony: a beigli.

A beiglit Európában már a 14. század óta ismerik, neve az eredeti patkó formájából származik, német eredetű. Magyarországra tulajdonképpen osztrák közvetítés útján érkezett a 19. század második felében. A beigli érkezésével egyidős az a szokásunk is, aminek nyomán német hagyomány szerint ünnepeljük a karácsonyt. A beigli a reformkorban kezdte felváltani a hagyományos karácsonyi kalácsot, és a klasszikus patkó formában került az ünnepi asztalokra. A hagyományos beigli mákos és diós töltelékkel készül. A töltelékeknek hagyomány szerinti jelentésük is volt, a diós beiglit rontás ellen fogyasztották, a mákos bőséget jelentett.

A beigli eredeti receptje szerint, az élesztőt a lisztbe kell morzsolni, nem kell keleszteni. Majd a többi hozzávalót is beletesszük és alaposan eldolgozzuk. Arra kell figyelni, hogy a tészta a művelet végén kemény legyen.

Vagy szeretne inkább kész beiglit rendelni a karácsonyi céges bulihoz, egyedi céges címkével ellátva?

Esetleg kiegészítő ajándékként szívesen vetné be e klasszikus karácsonyi édesség vásárlásra buzdító hatását?

Az 1001 reklámajándék.hu oldalon még leadhatja rendelését, különböző formájú és töltelékű klasszikus beiglikre!