Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében - A rénszarvas

2011-11-21

A rénszarvas képe közvetlenül a Mikulás legendájához tartozik, s bár előző bejegyzéseim egyikében írtam a Mikulás legendájáról, az akkor még távol állt a repülő rénszarvas húzta piros szánkótól. A Mikulás legendáját ott hagytuk abba, hogy Miklós püspök neve napján, ami december 6-ára esett, megajándékozta a gyerekeket.

Innen szárnyal gyakorlatilag tovább a legenda.

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében - A rénszarvas

Akkor, lássuk a medvét…vagyis a Mikulást és a rénszarvasokat!

A magyar néphagyomány szerint is december 5. éjjel, pontosabban december 6. hajnalán, a Mikulás ajándékot visz azoknak a gyerekeknek, akik az elmúlt évben jól viselkedtek. A 20. század hajnalán, a modern nyugaton egyre gyakrabban használták a Télapó kifejezést a Mikulás szinonimájaként, feltételezések szerint a kifejezés már a két világháború között is használatos volt.

Majd a globalizáció, és a szekularizálódás hatására az az elképzelés, hogy a Mikulás a mennyben él, és onnan figyeli a gyerekeket teljesen megváltozott. Az öntudatos fogyasztói társadalom nézetváltozást követelt. A Mikulásnak országonként más-más neve és alakja lett, a helyi igényeknek, és társadalmi szokásoknak megfelelően. A mai modern nézett szerint a Mikulás Lappföldön él, szánját pedig rénszarvasok húzzák, s a néphagyomány szerinti segítők, az angyalok, vagy a krampuszok lassan elmaradnak mellőle. A Télapó és rénszarvasai, főként az Egyesült Államokban mára már összemosódott a karácsonnyal.

S, hogy mennyire tudja a reklámszakma hasznosítani a jóságos fehér szakállú piros ruhás Télapót, és szánhúzó rénszarvasait?

Gondoljunk, csak a Coca-Cola pufók, pirospozsgás, mindig mosolygós Télapójára, akinek rénszarvasai még a világmárka kamion karavánját is leelőzik! Ha egy ekkora márka hosszú évek óta képes reklámjaiban kiaknázni a legendát, akkor ön is!

S, hogy csak néhány ötletet soroljunk, milyen formában lehet a rénszarvas figuráját „reklámajándékosítani”.

A Mikulás nap, a karácsony jegyében kiváló szóró ajándék lehet, karácsonyfadíszként, hűtő mágnesként, könyvjelzőként, plüssfiguraként, vagy akár karácsonyi hangulatú bögrére festve. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt vásárlásra lehet buzdítani a kedves kis ajándékkal, többek között kellemes hangulatot áraszthat az egyszerűségében lényeget rejtő reklámajándék. Az 1001reklámajándék.hu oldalon, még mindig 30%-os kedvezménnyel válogathat a karácsonyi reklámajándékok között

Még van időnk emblémázni, le ne késsen róla!