Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében - A Mikulás sapka

2011-10-26

Ígéretemhez híven ezen a héten folytatom a karácsonyi kellékek történetét. Bár, egy karácsonyt megelőző eseményről van ugyan szó, mégis nagy jelentőséggel bír. Ez pedig a Mikulás nap. Ismerős a kérdés, mindenki felteszi, idősebbek, fiatalabbak: „mit hozott a Mikulás?”. Tehát, a Mikulás ajándékot hoz. Lehet, hogy reklámajándékot? Miért is ne!

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében - A Mikulás sapka

Mikulás sapka

Jellegzetes „ruhadarab” a piros, visszahajló csúcsos sapka, végén bojttal. Tudjuk-e vajon honnan ered ennek a története?

A Mikulás sapka szervesen összefonódik a Mikulás alakjával.

lván Miklós püspök ruhájához tartozó süveget jelképezi, egy modernebb formában. Mindenkinek ismerős a legenda, szent Miklósról, vagy legalábbis annak egyik változata, hogyan ajándékozta meg a szegény embert arannyal, hogy lányait férjhez tudja adni.

A legenda szerint a szegény öregember, mikor megleste jótevőjét, csak azt látta, hogy piros színű ruhában suhant el az ablak előtt.

Így maradt fent a piros ruha, és a hozzá tartozó piros Mikulás sapka. Mára már ez a kellék, egy jópofa bohókás, vicces jelkép lett. December 6-a alkalmával viselheti egy céges bulin, a legmagasabb poszton lévő cégvezető, és a portás is, mintegy jelképezve, hogy Mikulás nap van, a karácsonyt megelőző ajándékozás napja.

Mikulás sapkát ajándékozni lehet akár céges bulira a kollégáknak karácsony előtt, lehet szóró ajándékként partnereknek, ügyfeleknek kicsit kilépve az egész évi üzleti komolyságból.

S, hogy hova is lehet emblémát tenni a Mikulás sapkára?

Hát kérem, az egész felülete rendelkezésre áll, egy elegánsan hímzett logó, vagy akár szlogen megjelenítésére.

Bár az idő szűk, azért még mindenki rendelkezésre áll annyi, hogy ön is megrendelje a Mikulás sapkákat, hogy minden meglegyen a kellemes hangulatú év végi céges bulin.