Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében – A gyertya

2011-11-15

A karácsonyi készülődés közepette mindenféle apróságok, karácsonyfadíszek, ilyen-olyan dekoratív kellékek tömkelege hívogatja a vásárlókat.

A november közepe és december eleji időszakban, e tetszetős termékekkel sok potenciális vásárlót lehet szerezni. Azoknak a cégeknek, amelyeknek lehetőségük adódik erre, bátran használhatják marketing kampányukban a karácsony köré gyűrűző apró csecse-becséket.

Karácsonyi díszek jönnek, karácsonyi díszek mennek, ám minden évben van egy visszatérő díszítőelemünk, mégpedig a gyertya.

Karácsonyi kellékek a reklámajándékozás fényében – A gyertya

Tudjuk-e vajon, hogy a gyertyának is van története?

Különféle gyertyákat ismerünk, lehet hosszú, vékony, szögletes, kerek, hagyományos, vagy illatosított, csillag formájú, vagy gömbölyű, a gyertya a karácsony elengedhetetlen dísze.

Viaszból vagy faggyúból már a rómaiak is készítettek gyertyát a 2. században. A középkorban a fejedelmi udvarok dísze és egyben világító eszköze is voltak a hatalmas gyertyatartókban használt gyertyák. A 15. századtól már általánosan elterjedt volt a faggyúból készült gyertya.

A szteraingyertya a 19. századtól vált ismertté, ám a petróleumlámpa, majd a gázvilágítás, később a villanyvilágítás lassanként a falvakból is kiszorította a gyertyát.

A gyertyának mind a kereszténységben, mind a népi hiedelmekben fontos szerepe van. A katolikus templomok oltárain égő gyertyák számának különböző szerepe van az egyház szimbolikájában. Például, a három gyertya a Szentháromságot jelképezi, a láng, a kanóc és a viasz egysége régén.

Ennek előzménye még a keresztényüldözésekre tekint vissza, III. Honorius pápa ekkor rendelte el, hogy az oltáron mindig legalább két gyertyának kell égnie.

A gyertya a Világ Fényének szimbóluma, a keresztény szimbolikában ez Krisztus jelképe.

A magyar néphitben karácsony estéjén a család minden tagja gyertyát gyújt. Amelyiknek felfelé száll a füstje, az, kedves a Kisded előtt, amelyiknek lefelé, az a lélek bűnös.

Ahogyan a karácsony estét gyertyákkal tesszük hangulatossá, a karácsony előtti várakozást, az Advent négy hetét is négy gyertya jelképezi az adventi koszorúban.

Emblémázni elsősorban a gyertyatartókat lehet sikerrel, egy elegáns gyertyatartó, gyertyával akár szettben, vagy ajándékcsomagként egyedivé is tehető.

Ám önmagában, szóró ajándékként is vásárlásra csábíthat mind a gyertya, mind a gyertyatartó.

Most 30%-os kedvezménnyel rendelhet az 1001 reklámajándék.hu weboldalon. Egy hét és kezdődik az adventi időszak, használja ki!