Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Hogyan növeljük a karácsonyi online megrendelések számát?

2014-11-12

Ha cégünk olyan terméket vagy szolgáltatást kínál, amely megfelel karácsonyi ajándéknak, illetve könnyebbé teszi a készülődést, fel kell készülnünk a vásárlók ünnepi rohamára. A karácsonyi megrendelések jelentős többletbevételt jelenthetnek, azonban csak akkor, ha kellőképpen felkészülünk rájuk. Ha nem szeretnénk még egy értékesítőt felvenni erre az időszakra az üzletünkbe, érdemes az online megrendelések számát megnövelnünk.

Hogyan növeljük a karácsonyi online megrendelések számát?

A kényelem és az alacsonyabb árak a netes vásárlás legnagyobb előnyei

A cégek online megrendelésekből származó bevétele átlagosan a teljes 15-30 százalékát teszi ki; az online vásárlók közül sokan nem szeretnek személyesen vásárolni, és leginkább az alacsonyabb árak, a nagyobb választék és az ingyenes házhozszállítás lehetősége vonzza őket – vallja az ösztönző programok kidolgozásával foglalkozó nemzetközi Parago cég marketingigazgatója, Rodney Mason. A vállalat 2014-es vásárlói felmérésének eredményei azt mutatják, érdemes a személyes és az online vásárlás ötvözésével hibrid megoldásokat kidolgozni, hiszen minden vásárló másképp szereti intézni a karácsonyi ajándékok beszerzését.

Online vásárlás személyes átvétellel

Az online vásárlás legnagyobb előnye továbbra is a kényelem és az alacsonyabb ár. Sokan szeretik interneten megvásárolni, majd személyesen átvenni a termékeket, hiszen így egyszerűen összehasonlíthatják az árakat, és a terméket azonnal megkapják, ráadásul még a házhozszállítás díját is megspórolhatják. Az amerikai felmérés eredményei szerint a megkérdezett 1992 felnőtt 63 százaléka szereti személyesen átvenni az online megrendelt árut. Ez a megoldás a kereskedők számára is ideális, hiszen nem kell ingyenes házhozszállítást kínálniuk ahhoz, hogy versenyezhessenek a konkurencia áraival. Szintén előny, hogy így az üzletbe betérő vevők az átvenni kívánt terméken kívül mást is vásárolhatnak. Amennyiben nem rendelkezünk több üzlettel, illetve azok az adott településen belül kevésbé központi vagy jól megközelíthető helyen vannak, ajánljuk fel a termék kijelölt átvételi pontokon történő átvételét.