Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

HD póló emblémázás

2013-07-18

Különféle reklámajándék emblémázási technikákkal ismertettem meg eddig a reklámajándék, és annak elkészülése körüli érdekes és olykor rejtélyes folyamatok iránt érdeklődő olvasót. Szó esett többek között a szitanyomásról, lépésről-lépésre, a gravírozásról is ejtettünk néhány szót, a tamponnyomás gazdaságossága sem maradt titok többé.

HD póló emblémázás

Egyetlen technikáról mindezidáig nem esett szó, mégpedig a HD emblémázásról, különösen textíliákon, pólókon nagyon látványos, ráadásul így maximálisan szem előtt van, az igényesek pedig egy valóban viselhető, minőségi reklámpólóval lehetnek gazdagabbak.

A HD-nek a rövidítéssel ellentétben nem sok köze van az általunk ismert HD (High Definition) megjelenítési formához, talán annyiban áthúz a két fogalom, hogy mindkettőnek az alapja a magas minőségű, felbontású képi megjelenítés.

A póló nyomtatás esetében a HD High Density kifejezésre utal, amit renyhe magyarsággal emelt nyomásnak nevezhetnénk, mert a nyomat az anyag felületéből kiemelkedve helyezkedik el. A lényeg, hogy nagy sűrűségű speciális festékekkel készülő szitanyomásról van szó a gyakorlatban. A nyomat a végén domború, gumiszerű tapintásúvá válik, élénk színekkel, térhatással.

robotos póló

A képen látható robotos póló Spot Process színbontással készült, ennek lényege, hogy egy színbontó szoftver 4-6-8 direkt pantone színekre bontja a grafikát. Az ezzel az eljárással bontott grafika előnye, hogy az összes nyomat garantáltan egyformán néz ki, élénk, telt színűek lesznek, ellentétben a colorral. A High Density technika szerint a festéket rétegenként nyomják, valamint rétegenként szárítják. A sorban felhordott festékrétegeket egyfajta „építkezésnek” is tekinthetjük. A végén a nyomat egy speciális zselé réteget kap, amivel fényt lehet adni az emblémának. Ez a zselé akár önmagában is rákerülhet a textilre, ebben az esetben a textil maga lesz fényes hatású.