Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Emblémázása szitanyomással

2014-06-04

A szitanyomás a síknyomás egyik változata, amelyet előszeretettel alkalmaznak céges ajándéktárgyak emblémázásánál. A sokszorosító grafikai eljárást eredetileg főként plakátok és transzparensek készítéséhez használták, de ma már a grafikusművészek körében is kedvelt módszernek számít. A szitanyomás elsősorban egybefüggő minták, emblémák és szövegek nyomtatására alkalmas. A művelet során egy rugóval ellátott gumiszalag segítségével nyomják át a szitán a festéket, amely kizárólag a fedetlen részein engedi át azt; így készül a minta. A nyomtatási eljárások korszerűsödésével ma már inkább csak nagy tételben való megrendelések teljesítésénél használják, hiszen így lehet igazán gazdaságos; ezt érdemes figyelembe venni a kívánt céges ajándék, illetve logózási módszer kiválasztásakor.

Emblémázása szitanyomással

Milyen céges ajándéktárgyak emblémázhatók szitanyomással?

Szitanyomással papírból, fából, üvegből, fémből vagy textilből készült céges ajándékok emblémázhatók vagy feliratozhatók. Ezzel az eljárással felkerülhet a cég logója például pólókra, baseballsapkákra, vagy golyóstollakra is.

Mi az előnye a szitanyomásnak?

A módszer egyik előnye, hogy kiváló minőségű, kontrasztos képeket hozhatunk létre a segítségével. Ha körültekintően visszük fel a festéket a felületre, a szitanyomott ajándéktárgyak, pólók, bögrék bátran moshatók; a logó nem kopik le. Szintén előny, hogy nagytételben való rendelés esetén kedvező árral számolhatunk; valamint, hogy olyan színeket is nyomtathatunk vele – például aranyat vagy ezüstöt –, amelyeket több más eljárással nem.