Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Betiltott reklámok

2013-01-14

A reklámszakma sokak képzeletének ellenére nem úgy működik, ahogy az átlag ember gondolná. Bár egy reklámszakember fejében ötletből sosincs hiány, a provokáló és polgárpukkasztó, érdektelenséget felzavaró reklámok gyakran kiverik a biztosítékot és betiltásra kerülnek.

Betiltott reklámok

Pedig olykor épp egy ilyen reklám üthetné a legnagyobbat, ám ezek gyakran súrolják a +18-as karikát. Sosem gondolnánk azonban, hogy ezek a képernyőről lekerült reklámok egyéb csatornákon mégis hatalmas népszerűségnek örvendenek. Bár a szexualitás és az erőszak a médiahatóságokat arra készteti, hogy megóvja a nézőket az ilyen fajta reklámoktól, a reklámőrültek érdeklődését még jobban felkelti.

Szemezgessünk mi is néhány olyan reklámfilmből, aminek a betiltása nem feltétlenül egyértelmű, hisz a reklámok zseniálisra sikeredtek.

Az Xbox 360 reklámfilmjében se fegyver, se vér nem szerepel mégis betiltásra került, pedig a végén még poént is lőttek.

A kozmetikai reklámokban vérre menő harc dúl, legalábbis a kreatívok mindent bevetnek azért, hogy elhitessék velünk az ő termékeiktől leszünk ellenállhatatlanok és lenyűgözőek. Az AXE mégis egy picit túl merészre sikeredett reklámfilmjét betiltották.

S, végül egy sokáig betiltottnak hitt magyar reklámfilm, amely voltaképp kifejezetten a magyar termékek vásárlására hívja fel a figyelmet, nincs benne sem felnőtt tartalom, sem erőszak. Sokáig az a hír keringet az interneten, hogy a kisfilmet az UNIO tiltotta be, ám hamar kiderült, hogy mindez nem igaz. Minden esetre a reklámfilmnek az álhír hatalmas népszerűséget hozott.