Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

Ajándék távozó kollégának: nem mindegy, mire esik a választás!

2018-12-11

Életünk jelentős részét a munkahelyen töltjük, és korántsem mindegy, miként érezzük ott magunkat. Egy sor tényező rányomhatja bélyegét arra, hogy mennyire szívesen megyünk be dolgozni, és ezek között a kollegák személye sem elhanyagolható. Nem véletlen, hogy egy szeretett légkörből nehezebb váltani még akkor is, ha például jobb anyagi lehetőségeket kínálnak máshol. A helyzet legtöbbször együtt jár egy kisebb összejövetellel, búcsúajándék átadásával. De vajon mi a leginkább megfelelő ajándék távozó kollégának? Mit érdemes a nőknek, és mit a férfiaknak ajándékozni? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Ajándék távozó kollégának: nem mindegy, mire esik a választás!

Ajándék távozó kollégának: nem mindig az érték a fontos!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy ajándékozás során az értékben mérik az odafigyelés mértékét. Tény pedig, hogy a személyre szóló jelleg sokkal lényegesebb, mint hogy mennyit költöttünk a meglepetésre. Míg az üzleti ajándékozás során inkább a klasszikus meglepetések a kedveltek, addig, ha a cél ajándék távozó kollégának, akkor egy kis személyes jelleg is belecsempészhető abba, pláne, ha jó a viszony az illetővel. Férfiak számára az autós kiegészítők, vagy például az otthoni barkácsoláshoz hasznos megoldások bizonyulnak remek választásnak, addig a nők számára a lakberendezési holmik, vagy a wellness csomagok lehetnek ideálisak. Melléjük választhatunk például egy élmény-ajándékot, utazást, belépőt, aminek általában mindenki örülni szokott.

Egyedi ajándék ötletek tanároknak: kedveltek a kreatív megoldások!

Az ajándékozás némileg formális keretek között történik akkor is, ha tanárokat szeretnénk megajándékozni. Az egyedi ajándék ötletek tanároknak is igen kedveltek, ezért ha névnapról, születésnapról vagy az év végi meglepetésekről van szó, akkor érdemes még a klasszikus ajándékokat is némileg személyre szabni. Fontos figyelembe venni a tanár életkorát és habitusát is, s ezek alapján letenni egyik vagy másik termék mellett a voksot. Az ajándékcsomagok rendszerint beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Ajándék üzleti partnernek év végén

Az év végi ünnepekhez közeledve rendszerint nem csak családtagjainkra, hanem üzleti partnereinkre is szoktunk gondolni. Az ilyen meglepetések segítségével javítható a kapcsolat, és kifejezésre juttathatjuk, hogy fontosnak tartjuk az együttműködést. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy az akár értékben, akár jellegében a valóságtól elrugaszkodott ajándékok nem bizonyulnak a legjobb választásnak. Helyettük érdemes a klasszikus, de ugyanakkor prémium kategóriás meglepetések mellett letenni a voksot. Az ilyen ajándék üzleti partnernek kitűnő választás lehet, és a céges image építésében is segíthet a gesztus.