Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

A karácsony receptje: 50% melegség+50% cukiság

2015-11-03

Sokan vagyunk, akinek irdatlan fejtörést okoz a karácsonyi ajándékok beszerzése, akár családi, akár üzleti vagy tágabb partneri-baráti körről legyen szó. Gyakran érezzük azt, hogy ki kellene tudnunk találni a másik legtitkosabb gondolatait is, hogy illene ráéreznünk, hogy mire vágyik, vagy hogy nem is vagyunk igazi partnerek (emberi és üzleti szinten is értve), ha nem tudjuk a legvagányabb, legötletesebb, legütősebb ajándékot felkutatni.

A karácsony receptje: 50% melegség+50% cukiság

Óriási tud lenni ez a nyomás, és képes egészen megkeseríteni akár a családban, akár a cégben a karácsony előtti napokat és heteket, amivel – higgyük el bátran! – sokkal rosszabbat teszünk, mint ha engedünk az ajándékozással kapcsolatos maximalizmusunkból, de megmarad a kellemes és bensőséges készülődés hangulata az ünnep előtt.

Két dolog van, amivel egészen biztosan nem lőhetünk mellé, ha karácsonyi ajándékokról van szó: a melegséget árasztó dolgok és az aranyos dolgok. E kettő közös halmaza pedig nem csak elégedettséghez, hanem átütő sikerhez is vezethet.

Mit értünk melegséget árasztó dolgokon: hát ők a nagy karácsonyi klasszikusok (ne felejtsük el, Szent Miklós is azért lett szent, mert meleg ruhákat dobált be a kolduscsaládok kéményén). Lehetnek ezek direkt melegek (takaró, sapka, sál, kesztyű, házi mamusz, különféle kültéri ruházati kiegészítők, mint boka- és térdmelegítő, derékmelegítő, kalucsni stb.), de szimbolikusan melegséget adók is (gyertya, illatmécses, forró kakaóra áhítozó bögrék, áttört, csillogó, forgó és mindenféle mécsestartók stb.).

Mi tartozhat a cuki dolgok közé? Hát ezt igazán felesleges firtatni, hiszen egyértelmű, ha kezünkbe veszünk egy karácsonyi katalógust. Az aranyos dekorációktól, az ajtókoszorúkon át a karácsonyhoz kapcsolódó kedves figurákig, karácsonyfa-, asztal- és ablakdíszekig. A cuki és meleget adó dolgok keresztmetszetében találhatjuk a meghatóan aranyos desszerteket, bögréket, mécsestartókat, bolondos, meleg és pihe-puha takarókat és sapkákat. Ne féljünk ezek közül a tárgyak közül válogatni, hiszen a régen kommersznek számító csoportban már óriási a választék, és igazán minőségi és esztétikus, ízléses dolgokat szerezhetünk be, amelyekkel egészen biztosan megörvendeztethetjük akit szeretnénk.