Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

A fesztiválok fesztiválja: a Sziget

2012-07-20

A hazai fesztiválok között óriási jelentőséggel bíró rendezvény a Sziget Fesztivál. Mondhatjuk, hogy a programok ma már európai rangú könnyűzenei és kulturális rendezvénnyé avanzsálták a Szigetet. A rendezvényt minden év augusztusában rendezik meg, ami óriási tömegeket vonz, nem csak hazánkból, hanem egész Európából érkeznek a könnyűzene és a kulturális programok szerelmesei. A helyszín: Budapest, Óbudai-sziget.

A fesztiválok fesztiválja: a Sziget

Az Óbudai-sziget gyakorlatilag már ősidők óta helyet ad koncerteknek, könnyűzenei rendezvényeknek, az első ilyen koncert még 1980-ban volt, a Fekete Bárányok névvel, ahol a Beatrice, a P. Mobil és a Hobo Blues Band lépett fel.

A következő alkalom a szovjet csapatok kivonulásához kötődött. Ennek örömére ugyanis 1991-ben rendezték meg a „Viszlát, Iván” fesztivált, a fesztivál nevét az Aurora punk bandától kölcsönözték a szervezők.

A Sziget a Diáksziget fesztivállal kezdődött még 1993-ban, és az ötlet Gerendai Károly, Müller Péter Sziámi egyedi ötlete alapján, Szekfű Balázs segítségével jött létre. Az első Sziget szlogenje „Kell egy hét együttlét” volt, ekkor esett a választás az Óbudai-szigetre, ami azóta is helyet ad a nagyszabású rendezvénynek.

A fesztivál 1996-tól 2001-ig Pepsi Szigetként került megrendezésre, majd 2002 óta, immár 10 éve Sziget Fesztivál néven jön létre.

Idén a Sziget Fesztivál két rangos szavazáson is első helyezett lett a nagy fesztiválok versenyében, első lett a Yourope és a Virtual Festivals Europe által rendezett szavazásokon is.

A Sziget Fesztivál 2002 óta jelen van Magyarországon kívül is, Marosvásárhelyen a Félsziget Fesztivált is a cég rendezi, ami hamar Erdély legnépszerűbb és legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát.

A zenei és kulturális fesztiválok kifejezetten jót tesznek olyan cégek termékeinek, szolgáltatásainak, amelyeket most vezetnek be vagy tökéletesen fedik a fesztiválozó korosztály érdeklődési körét, ízléseit.

Ehhez pedig a reklámajándék lehet kifejezetten célravezető lehet.