Kérdése van?

Keressen minket bízalommal!

info@1001reklamajandek.hu

Blog

8 érv amellett, hogy már most kezdj el gondolkodni a karácsonyi céges ajándékozáson (folytatás)

2015-10-02

8 érv a céges karácsonyi ajándékok mellett folytatjuk.

8 érv amellett, hogy már most kezdj el gondolkodni a karácsonyi céges ajándékozáson (folytatás)

3. Ha nagy mennyiségű ajándék kell, azzal az eladónak is feladhatjuk a leckét

Ha különösen nagy mennyiséget szándékozunk rendelni a kiválasztott ajándékokból (vagy nem olyan sokat, de mondjuk népszerű terméket választottunk), nem biztos, hogy lesz annyi raktáron, amennyire szükségünk lesz, továbbá ha még emblémázni is szeretnénk, és mindenki szeretné emblémázni termékét, akkor az emblémázók is túlterheltek lesznek és a későre hagyott céges karácsonyi ajándékunk logó nélkül marad, mert már nem tudtuk kivitelezni a megrendelést. Ezért is jó, ha idejében adjuk le a megrendelést, mert biztosan meg fogjuk kapni azt amire szükségünk van, sőt, ha miattunk kell gyártani/rendelni, lehet, hogy kedvezményeket is kaphatunk.

4. Ha idejében szólunk, egyedi megrendelésekre is lehetőség nyílik

Olyasmit találtunk egy nemzetközi katalógusban, ami nagyon tetszik, de hazai forgalmazóknál nem kapható? Egyedi ötletünk van, de nem leltünk olyan helyet, ahonnan megrendelhetnénk? Az előre gondolkodás nagyon kifizetődik ebben az esetben! Például, ha olyan színben szeretnénk valamit, amiben itt éppen nem kapható, de a beszállítóktól beszerezhető, akkor még lesz idő meghozatni.

5. A feliratozásra idő kell

Nem ritka, hogy olyan ajándékokat választunk, amelyeket ilyen-olyan módon feliratozni, perszonalizálni kell. Akármilyen technológiával történik is mindez, annak van bizonyos átfutási ideje, ami mostantól kezdve, ahogy közeledünk az ünnepekhez, a növekvő megrendelési arány miatt csak nőni fog. Ha saját ütemezésünket tartani akarjuk, a legjobb, ha minél hamarabb megrendeljük a munkákat.

6. Pénzt spórolhatunk

Sok reklámajándékos cég – pont a korábban leírtak miatt – meghálálja, ha idejében leadjuk a megrendeléseinket, így több helyen kedvezményt kapunk a felkészültségünkért cserében. A katalógusok átböngészésekor erre is fordítsunk figyelmet!

7. Az ajándékokat be is kell csomagolni

Gyakori, hogy az ajándékok beszerzésével és/vagy feliratozásával nem ér véget az előkészítési folyamat, hiszen gondoskodni kell a megfelelő csomagolásról. Ha olyan dobozokat, tasakokat választottunk, amelyeket külön le kell gyártatni vagy feliratozni, akkor arra is kell időt hagyni, hogy ezek elkészülhessenek. De ha sztenderd csomagolóanyagok mellett döntünk, akkor is, ezeket be kell szerezni és azt is ki kell találni, hogy ki végezze el a csomagolási munkálatokat.

8. Ne feledkezzünk meg a kiszállításról!

Bizony az ajándékoknak el is kell jutniuk a címzettekhez – hacsak nem ügyfélparti keretein belül szándékozzuk átnyújtani őket – és ebben a témában igaz a „jobb előbb mint később”. Az igazság az, hogy aki sok ajándékot kap, az az elsőket jegyzi meg igazán, az utolsókat pedig lehet, hogy meg se kapja, hiszen nem tudhatjuk, hogy melyik fontos embernek milyen programja van az ünnepek előtt vagy éppen mikor megy szabadságra.