golyos-toll

Golyóstoll, az örök Jolly Joker

golyostollHa meg kellene számolnia egészen pontosan hány golyóstoll büszke tulajdonosa, vajon mekkora számot kapna? Bár nem láthatjuk előre a válaszát, azért a gyakorlat azt mondatja velünk, hogy mindenképp két jegyű lenne az érték. Ez az a fajta irodai kellék ugyanis, amiből soha nem elég. Mindenhova kell egy azért, hogyha tényleg szükség van rá, akkor ne kelljen órák hosszat keresgélni.

Mert a golyóstollnak van még egy igen jellemző tulajdonsága amellett, hogy elég gyakori vendég az ember életében: szükség idején kísérteties gyorsasággal eltűnik, felszívódik, nyomtalanul. Ön is biztosan járt már úgy, hogy valamit azonnal fel akart jegyezni, de egyszerűen nem akadt a kezébe megfelelő írószer. Máskor pedig akárhova nyúlt, legalább egy golyóstoll biztosan a keze ügyébe került. Érdekes, de ezzel mindannyian így vagyunk.

Emiatt is örök érvényű szabály, hogy egyes írószerekből képtelenség elegendő darabot tartani. Nem elég, ha van az irodában pár, és az otthonunkban, minimum a táskánkba is érdemes elbújtatni egy-egy darabot, ezzel is bebiztosítva magunkat a váratlan helyzetekre. A golyóstoll ráadásul nem csak azért fogyóeszköz, mert eltüntetjük őket, hanem mert varázslatos módon kollégáink, ismerőseink, rokonaink is erős vonzódást éreznek irántuk.

Ilyen megmagyarázhatatlan módon is hamar elfogynak a felhalmozott készletek, úgyhogy már csak azért sem hátrányos, ha minimum három, négy darabot tart pluszban, csak azért, hogy legyen miből fogyasztania…közvetlen környezetének is. Még így sem garantálható egyébként, hogy mindig írószerek teljében lesz, de nagyobb az esélye annak, hogy nem kell órák hosszat keresgélnie, golyóstoll után kutatva.

oszd meg ha tetszett:

Hozzászólások

Visszajelzések

  1. […] amikor azt hallja, hogy reklámajándék? A legtöbb ember a golyóstollra asszociál. Örök favorit a golyóstoll, hiszen minden embernek ott lapul a táskájában, a fiókjában, a lakásában valahol, ahol […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.