2012 legjobb magyar reklámfilmjei

: Ajánló | 0

Manapság már a társadalom szkeptikus a hitelekkel kapcsolatban, és bizony ez feladja a leckét a reklámügynökségeknek is, hogy az emberek számára eladhatóvá tegyék a hitelt, jelen esetben a gyorskölcsönt, mint terméket.

Be kell valljam abból a szempontból is kihívás lehet a hasonló reklámok elkészítése, hogy maga a téma nincs felvértezve mindenféle vizuálisan is megvalósítható mondanivalóval. Ebből a nézőpontból pedig már-már le a kalappal a reklámot készítő ügynökség előtt, hogy 31 másodpercben összehoztak egy nézhető és értékelhető reklámot.

Mire lehet használni 10 másodpercet? Szerelmet lehet vallani 10 másodpercben, le lehet bukni 10 másodpercben, milliókat lehet veszíteni 10 másodperc alatt, és amint a mellékelt videó is mutatja, egy jó reklámfilmnek ennyi is elég! Kis költségvetés, óriási hatékonyság!

A hatodik helyezést érte el a Telekom Szurkolj szívből! reklámfilmje. A másfél perces reklámfilm még most is szíveket megdobbantó módon hozza vissza a nyári olimpia, és benne a magyar olimpiai csapat emlékét. Nincs abban semmi csalóka, ha egyszerűen csak kedvesnek érezzük a reklámfilmet.

S a mai sorozat végére egy végtelenül aranyos reklámfilm, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  Az IKEA közvetett reklámja, egy megmosolyogtató élethelyzeten keresztül érkezik el hozzánk. Kihagyhatatlan!

Érezzük ugye, hogy az alábbi csokorba gyűjtött reklámfilmekhez viszonyítva nagyságrenddel finomított a márka önmaga reklámozásán?

– folytatjuk –

 

 

 

 

Comments are closed.